Політика конфіденційності

Управління цим сайтом idemocracy.world (далі – «Сайт») здійснюється громадською організацією «iDemocracy» (далі — «iDemocracy» або «Організація»).

ГО «iDemocracy» з великою повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які відвідали Сайт, а також тих, хто користується наданими Сайтом сервісами; в звʼязку з чим ГО «iDemocracy» прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомостей чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів Сайту кожному користувачеві.

У цій Політиці конфіденційності та захисту персональних даних (далі – «Політика») встановлено порядок здійснення ГО «iDemocracy» обробки персональних даних, види персональних даних, які збираються, цілі використання таких персональних даних, взаємодія ГО «iDemocracy» з третіми особами та сервісами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також, контактна інформація для користувача щодо отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та звернення з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у Вас щодо практики захисту персональних даних.

Початок користування сайтом та його матерілами в будь-якій формі означає, що Ви автоматично погоджуєтесь з даною Політикою конфіденційності. Якщо Ви не погоджуєтесь з даною Політикою конфіденційності, Ви маєте негайно залишити цей Сайт. Користувач, прийнявши правила користування Сайтом, враховує, що вони можуть бути змінені ГО «iDemocracy» в будь-який час без спеціального попередження.

Особисті дані користувачів Сайту належать і обробляються ГО «iDemocracy».
При використанні користувачем сервісів Сайту Організацією здійснюється обробка даних користувача, а саме:

  • даних, що надаються користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами;
  • даних під час реєстрації за допомогою соціальних мереж (Facebook, Twitter тощо);
  • файли типу cookie;
  • ір-адреси;
  • гео-дані;
  • дані з сесій, cookies та локальних сховищ браузера.
  • параметри, налаштування та інші дані інтернет-браузерів (напр.: User-agent, Accept-Language та інше);

ГО «iDemocracy» збирає тільки ті персональні дані (наприклад, Ваше імʼя і прізвище, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать і т.д.), які свідомо і добровільно надані Вами як субʼєктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог законодавства є згодою субʼєкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки.

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи до системи.

ГО «iDemocracy» не збирає будь-яку інформацію, до обробки якої законодавством встановлені певні вимоги, як-то інформацію про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання в скоєні злочину або засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоровʼя, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

ГО «iDemocracy» збирає дані про статистику відвідування Сайту. Відомості можуть містити інформацію про зʼєднання, трафік, налаштування браузера користувача, дані гео-локації, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та знаходження на Сайті та інші дані.

Обробка персональних даних

Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатись в Базі персональних даних чи окремій таблиці Бази даних Сайту.

Цілі використання персональних даних

Ваші персональні дані використовуються в цілях забезпечення надання Інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією/новинами, відносин у сфері реклами та комунікації відповідно та на виконання законів України, у тому числі, але не виключно: «Про захист персональних даних», «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у звʼязку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у звʼязку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та транскордонних потоків даних», «Про інформацію», «Про рекламу», «Про телекомунікації», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», а також інших актів, що регулюють діяльність Організації.

Термін зберігання персональних даних

Персональні дані зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки.

Використання файлів cookie

Cookie — це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які надсилаються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести компʼютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт.

Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в компʼютері, поки користувач їх не видалить або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie поділяються на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими веб-сайтами).

Важливо:

  • при повторному відвідуванні користувачем Сайту, дані файлів cookie оновлюються;
  • у більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне зберігання файлів cookie на пристрої користувача;
  • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Cookie-файли сторонніх сервісів і сервісів аналітики

Для оперативної доставки, більш якісного відображення і детального аналізу контенту на Сайті, iDemocracy користується послугами, які є власністю інших сторонніх компаній, таких як Facebook, Twitter, Alphabet Inc. та інші.

Наведені як приклад компанії можуть використовувати файли cookie на пристрої користувача, під час роботи на Сайті.

Слід звернути увагу, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами. Всі необхідні відомості про їх використання можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс.

Управління файлами cookie:

Основні веб-браузери (перераховані нижче) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Для того щоб їх відключити скористайтеся функцією довідки в своєму браузері. Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1.

Важливо:

  • конфігурація налаштування файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися;
  • варто нагадати, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie;
  • відключення файлів cookie може привести до обмеження доступу до змісту і неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

При використанні користувачем сервісів, на сторінках Сайту можуть бути присутніми коди інших інтернет ресурсів і третіх осіб, в результаті чого такі інтернет ресурси і треті особи отримують Ваші дані. Отже, ці інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію, про те, що Ви відвідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер користувача.

Використання зазначених сервісів Організації необхідно для оперативного аналізу відвідувань Сайту, внутрішньої і зовнішньої оцінки відвідуваності Сайту, глибини переглядів, активності користувачів.

Відповідно, якщо користувач в силу будь-яких причин не бажає, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, користувач може за власним бажанням вийти зі свого аккаунта чи профіля, очистити файли cookie (через свій браузер).

Взаємодія Організації з третіми особами стосовно персональних даних

ГО «iDemocracy» не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання субʼєкта персональних даних або в інших випадках, викладених в цій Політиці. iDemocracy розуміє, що особиста інформація є цінністю і невідʼємним змістом, в тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Організації.

На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході по посиланню на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. У звʼязку з чим, ГО «iDemocracy» рекомендує переглядати політику в сфері конфіденційності і персональних даних кожного веб-сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

Конфіденційність активності субʼєкта персональних даних на Сайті

Відомості про активність (трафік) на Сайті користувачів, які проходять через мережу, або електронну пошту користувача захищені відповідно до законодавства. Тобто ГО «iDemocracy» жодним чином або способом не порушує таємницю «активності» користувача при використанні останнім сервісів Сайту.

Захист персональних даних

ГО «iDemocracy» використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, не дивлячись на всі зусилля, ГО «iDemocracy» не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза межами регулювання Організації.

Зміна Політики

До цієї Політики періодично та без попереднього повідомлення користувача про таке можуть вноситись зміни та доповнення, у тому числі при зміні вимог законодавства.