Повернутися до списку
Попередня Наступна

Микола Кулеба від імені iDemocracy взяв участь у Міжнародному саміті у Вашингтоні

Директор з питань захисту прав людини неурядової громадської організації iDemocracy Микола Кулеба відвідав Вашингтон, де взяв участь у Міжнародному саміті з релігійної свободи.

У межах саміту International Religious Freedom Summit 2021 відбулися зустрічі з конгресменами, сенаторами та громадськими діячами. На них Микола Кулеба обговорив питання, пов’язані з релігійною свободою в Україні. Окремо, досить гостро, стояло питання обмежень свободи віросповідання на тимчасово окупованих територіях України (АР Крим, Донецька та Луганська області).

Крім того, обговорювалися найбільш поширені порушення прав і свобод людини в Україні. Наразі гостро стоїть питання бідності населення та скорочення його чисельності.

«На зустрічах було дуже прикро чути, що, наприклад, Україна в рейтингу економічних свобод опинилася на 127 місці — між Джибуті та Мавританією. Ще гірша ситуація з тривалістю життя — тут, за даними ЦРУ, ми на 149 місці, нижче за Сирію та поряд з Іраком та Венесуелою! І ці показники безпосередньо пов’язані з питанням прав людини. Це — проблеми доступності для мільйонів українських сімей засобів до існування, належних медичних послуг та соціального забезпечення. Що зі свого боку не дає можливості задовольнити свої базові потреби. Все це свідчить про масові порушення прав людини в Україні», — підкреслив профільний директор iDemocracy.

Микола Кулеба та західні партнери домовилися про співпрацю у вирішенні найбільш актуальних питань.

Микола Кулеба
Web Developer